Τηλεφωνικές Παραγγελίες : 2104677061

Σκύλος ο καλύτερος φίλος του Παιδιού

16/06/2022
Apostolidis Roussetos

Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, αφού είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του. Αυτά τα τετράποδα πλάσματα, με τη μεγάλη καρδιά και τα εκφραστικά μάτια σε καταλαβαίνουν αμέσως. Αναζητούν το παιχνίδι, πολλά χάδια και βόλτες. Τα σκυλιά, είναι από τα ζώα που έχουν μάθει να αγαπούν και να σέβονται τον ιδιοκτήτη τους και τρέφουν μεγάλη αδυναμία σε όσους τους προσεγγίζουν ήρεμα και αθώα, με χάδια και παιχνίδια. Έτσι τα παιδιά, αποτελούν, μια από τις μεγάλες αδυναμίες των σκύλων. Και για όσους δεν γνωρίζουν τον λόγο, είναι γιατί τα σκυλάκια, είναι μικρά σε μέγεθος και στο ύψος τους πολλές φορές μοιάζουν σαν «παιχνίδι». 


Συνεπώς μεταξύ τους αναπτύσσεται μια οικειότητα και μια βαθιά και ουσιαστική σχέση αγάπης. Από την πλευρά των παιδιών, ενώ βρίσκονται στη μια συνεχή διαδικασία εξέλιξης και αναγνώρισης του έξω κόσμου, νέων λέξεων και εικόνων, έχουν για παρέα το σκυλάκι τους. Είναι έτσι εκείνο το έμψυχο όν που τα συντροφεύει στο παιχνίδι, στη βόλτα ή στον ύπνο. Έμμεσα, τα παιδιά δίνουν και παίρνουν αγάπη. Μαθαίνουν το χάδι, τη συμπόνια, αναζητούν έναν φίλο όποτε νιώθουν λυπημένα ή κουρασμένα και ο σκύλος, σαν πιστός φρουρός και φίλος, βρίσκεται πάντα εκεί. Οι δεσμοί αγάπης, φιλίας και ανιδιοτέλειας είναι δεδομένοι. Τέτοια συναισθήματα συντροφεύουν τα παιδιά μέχρι την εφηβική ή και ενήλικη ζωή. Σχεδόν για μια ζωή! Το πιο άμεσο όφελος του να μοιραζόμαστε τη ζωή μας με έναν σκύλο είναι ότι μας δίνει θετική ενέργεια.


Είναι πραγματικά δύσκολο να μην φτιάξει η διάθεσή μας μετά από μια κουραστική μέρα, όταν μπαίνουμε σπίτι και ξαφνικά βλέπουμε τον ενθουσιασμό του σκύλου μας μόλις μας αντικρύσει. Όταν μαθαίνουμε να ζούμε με ένα πλάσμα τόσο αξιολάτρευτο, που δίνει απλόχερα τη συντροφιά του και αφουγκράζεται τα συναισθήματά όποτε είσαι τριγύρω, δύσκολα κάποιος το αποχωρίζεται. Ένας σκύλος στην οικογένεια πάντα θα έχει θετικό αντίκτυπο. 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική