Τηλεφωνικές Παραγγελίες : 2104677061

Χειροτεχνίες, η αγαπημένη ασχολία των παιδιών.

16/06/2022
Apostolidis Roussetos

Σας έχει συμβεί να ξυπνήσετε μια ημέρα και να συνειδητοποιήσετε ότι το παιδί σας έχει μεγαλώσει αφάνταστα από την προηγούμενη; Είναι γεγονός ότι μήνα με το μήνα τα παιδιά αποκτούν περισσότερες ικανότητες και δεξιότητες και συνεπώς περνούν σε επόμενα στάδια ανάπτυξης – ορόσημα ως προς τον τρόπο που μιλούν, παίζουν, κινούνται, μαθαίνουν και συμπεριφέρονται.


1. Δημιουργία Κολάζ Από τις πιο αγαπημένες χειροτεχνίες και με πολλή δημιουργικότητα και φαντασία. Από παλιά περιοδικά και εφημερίδες κόψτε μέρη του προσώπου, όπως μύτες, μάτια, φρύδια, μαλλιά, κλπ. Χρησιμοποιώντας ένα στικ κόλλας προσπαθήστε να κολλήσετε τις εικόνες ώστε να φτιάξετε αστεία πρόσωπα. Βοηθήστε τα παιδιά να γίνουν πιο δημιουργικά βοηθώντας τα, αλλά χωρίς να τα κατευθύνετε εντελώς.


2. Κατασκευή Χάρτινων Αεροπλάνων Οι περισσότεροι από μας δοκιμάσαμε να φτιάξουμε αεροπλανάκια (ή σαΐτες) όταν ήμασταν μικροί. Χρησιμοποιώντας λευκές κόλλες Α4 φτιάξτε ένα αεροπλανάκι και εξασκηθείτε στο να το πετάτε. Δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους και αφήστε τα παιδιά να βρουν πότε πετάει πιο ψηλά ή πιο μακριά.


3. Δέντρο από δακτυλικά αποτυπώματα Εξίσου ένα ακόμη διασκεδαστικό παιχνίδι που θα κρατήσει τα μικρά σας απασχολημένα.. Τι θα χρειαστείτε: Μια λευκή κόλλα χαρτί και μη τοξικές δακτυλομπογιές, ιδανικές για μικρά παιδιά. Φτιάξτε τον κορμό του δέντρου αποτυπώνοντας με ένα μολυβάκι την παλάμη του χεριού σας πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια συμπληρώστε το φύλλωμα του δέντρου, βουτώντας τα δάκτυλά σας στις πολύχρωμες δακτυλομπογιές και αποτυπώνοντάς τα επάνω από τον κορμό. Διασκεδαστικό και πολύ γρήγορο!


4. Κολλάζ από κομματάκια χαρτιού  Τι θα χρειαστείτε: Πολύχρωμα χαρτιά (ακόμα και από περιοδικά), ένα μαρκαδόρο, ένα ψαλίδι, μια κόλλα και ένα μεγάλο χαρτόνι. Το μεγάλο χαρτόνι θα το χρησιμοποιήσετε ως βάση γα το κολλάζ σας. Αρχικά ζωγραφίστε με το μαρκαδόρο το περίγραμμα του σχήματος που θέλετε να φτιάξετε επάνω στο χαρτόνι (π.χ. έναν κύκλο με ένα τρίγωνο στο κέντρο). Μετά ψαλιδίστε σε μικρά κομματάκια τα πολύχρωμα χαρτιά, συγκεντρώστε τα ανά χρώμα και κολλήστε τα γεμίζοντας το περίγραμμα. Το κολλάζ σας είναι έτοιμο να στολίσει τον τοίχο του παιδικού δωματίου!


5. Χειροποίητες σφραγίδες Τι θα χρειαστείτε: Μερικούς φελλούς από μπουκάλια, αφρολέξ για κατασκευές, ψαλίδι, κόλλα και ένα στυλό με στρογγυλή μύτη. Ζωγραφίστε την εικόνα της στάμπας σας στο αφρολέξ  και στη συνέχεια, περάστε την μερικές φορές πιέζοντας με το στυλό, φροντίζοντας να ‘σκαφτεί’ το αφρολέξ σε εκείνα τα σημεία. Κόψτε το αφρολέξ σας και κολλήστε το στον φελλό. Πανεύκολο και τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν!

Tip: Να έχετε στο νου ότι η εικόνα θα αντιστραφεί όταν θα σφραγίζετε, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν θέλετε να συμπεριλάβετε στην εικόνα σας κάποιο γράμμα.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική